Information

Före / efter: öppning av vardagsrum i en vingård

Före / efter: öppning av vardagsrum i en vingård



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Det är inte lätt att organisera inredningens layout när det innehåller flera nivåer, olika öppningar och en unik distribution av rum. En utmaning som emellertid är vanlig i gamla hus och som arkitekturetiketten Notes de Styles briljant har tagit för en total budget på 50 000 euro. På programmet: öppnande partitioner, bevarad äkthet och en retro touch. Yta: 150m². Byrå: Style Notes. Budget: 50 000 euro.

Före renoveringen: dålig fördelning av utrymmet

Tidigare vingårdshus på 150m², detta utrymme med vackra volymer har en viss utvecklingspotential. Fördelningen av utrymme före arbete är dock inte optimal. Huset är säkert men "i sin egen juice", byggnaden har flera nivåer av mark på bottenvåningen, liksom en fördelning av rummen som är lite anpassade till ett modernt parliv. Detta resulterar i dålig cirkulation mellan utrymmen och brist på ljus. Den första utmaningen för teamet av arkitekter som en del av denna interiörrenovering: att förena helheten och omdefiniera de olika områdena i huset, alla med en budget på cirka 50 000 euro och en varaktighet på arbetet fastställt till tre månader.

Innan den nya volymfördelningen delades ut var utrymmena på bottenvåningen.

Öppen för bättre omdefiniera utrymmen

När du vill distribuera inre utrymmen är borttagning av partitioner en lösning som är både radikal och mycket effektiv. Här har bottenvåningen öppnats helt - tills den gamla ladan kommer in i hjärtat av huset för att få ett unikt vardagsrum. Arkitekterna eliminerade också vissa områden i taket för att öka perspektiv och öka ljusstyrkan i lokalerna. Vi får alltså en betydande höjd under tak för en riktig "wow" -effekt. På marken var det absolut nödvändigt att förena helheten. Köket och kontorsområdet förblir de enda undantagen - en smart kompromiss som gör att dessa unika utrymmen i huset kan definieras utan partitionering. Med denna nya layout är cirkulationen mellan de olika utrymmena mycket flytande!

Köket tar höjd för att vara i hjärtat av huset.

Renovering med en vanlig tråd: golvbeläggningen

För att skapa en verklig sammanhållning mellan vardagsrummet, matplatsen och kontoret, har Notes de Styles-teamet satsat på ett unikt borstat ekgolv som täcker hela bottenvåningens yta. En förspänning som ekar de nu synliga balkarna som har utsikt över vardagsrummet. I köket har ett imitation av cementplattor lagts - en touch som elegant skiljer det från. Som en del av denna renovering, gör trä av den gemensamma tråden i huset bidrar till att göra det ännu varmare.

Det unika golvet i vardagsrummet skapar verklig harmoni.

Harmonisera bostadsområden

Gör plats för inredning, som tillför denna renovering den sista handen den behöver! För att gynna ljusstyrkan tar viten naturligtvis en dominerande plats, på väggarna, en av kuddarna ... Färgen stör här och där för att få flera bostäder att resonera mellan dem. För detta par unga föräldrar är senapgul i rampljuset för att lyfta fram en retro anda på väggarna och i möblerna. Det finns i små detaljer, till exempel på soffor, det sublimerar vissa delar av huset med subtilitet och erbjuder karaktär och värme till dekorationen. En tidlös nyans som gör länken mellan modern design och gammal struktur - tillräckligt för att kombinera glänsande charm från den gamla och den minimalistiska stilen.

Spelningen av färger gör det möjligt att länka mellanrum med subtilitet.